Creëer dé oneliner van jouw business

Wat doe jij nu precies? Ik help je met een kort en krachtig statement dat begrepen, onthouden én herhaald wordt. 

Jouw positioneringsstatement

Antwoord op de “Wat doe jij?”-vraag

Oneliner voor je marketing

Loop jij vast als iemand je vraagt wat je doet?

Als coach of expert heb je waanzinnig veel in huis. Kennis, waarde en vooral een ijzersterke missie om je klant verder te helpen in zijn of haar proces. Dat wat je doet, gaat goed. Je kunt dan ook eindeloos kletsen over je branche en business. Maar dan komt ‘ie. Op een netwerkborrel, event of in gesprek met een andere ondernemer. Of uit het niets op de verjaardag van een vriend(in)..

“Hé, wat doe jij nu precies?”  Shit. In plaats van dat jij kort en krachtig je zegje klaar hebt, zoek je naar de juiste woorden. Frustrerend. Hoe moeten je potentiële klanten dan weten waarvoor ze bij jou moeten zijn? 

Het antwoord op de vraag wat jij doet, zou je niet alleen moeten hebben voor die ene nieuwsgierige gesprekspartner. Het zou in je hele marketing en communicatie duidelijk moeten zijn. 

Jouw potentiële is dichterbij dan je denkt. Zorg dat het altijd, overal en voor iedereen duidelijk is wat jij precies voor wie kunt betekenen. 

Dé oneliner voor jouw business in 3 stappen

1

Positioneringssessie

Plan jouw persoonlijke positioneringssessie. 

2

Een duidelijk statement

Samen creëren we dé oneliner voor jouw business.

3

Trek ideale klanten aan

Trek – altijd en overal – klanten aan waar jij blij van wordt.

EN HÉ, HET IS NIET GEK - ​

Hoe vat je alles samen in één antwoord?

Je doet zoveel. Je vindt zoveel leuk. Wat zeg je als mensen je vragen wat je nu precies doet? Helemaal niet gek dat je daarmee worstelt. Zelf nam ik het nooit zo serieus als mensen in mijn omgeving niet goed begrepen wat ik nu precies deed. Geeft niet, dat is toch geen potentiële klant, dacht ik vaak. Uiteindelijk bleken er 3 ideale klanten in mijn directe omgeving te zitten. Via via. Als het voor iédereen duidelijk was wat ik deed, waren zij al lang bij mij terecht gekomen.

Daar heb ik nu een “trucje” voor. Een mega strategisch – maar toch persoonlijk – antwoord op die vraag. En daar wil ik jou nu ook mee helpen. Ik zou het doodzonde vinden als ook jij ideale klanten misloopt. Ideale klanten die zo dichtbij kunnen zijn. Hiervoor liet ik me certificeren als StoryBrand Gids en sloot me daarmee aan bij de beste marketeers wereldwijd. “Hoe een heldere boodschap je bedrijf laat groeien.” – StoryBrand Nederland. 

Wat doe je precies? De vraag die mij best vaak gesteld werd en waar ik behoorlijk mee worstelde. Ik doe zoveel en vind veel leuk, maar hoe breng ik hier nou structuur in aan zodat ik mensen een duidelijk antwoord kan geven?

Nadat ik met Randy aan de slag ben gegaan werd er al snel een hoop duidelijk en vielen de stukjes op zijn plek. Ik heb nu een sterke boodschap en een duidelijke splitsing in m’n branding. Structuur, rust, duidelijkheid én een pakkend verhaal wat bij mijn passie past.

Ik heb echt het gevoel dat de basis nu staat voor m’n verdere groei!”

– Hendrika Willemse (klant ‘Creëer jouw boodschap’)

Van stamelen en stotteren naar een kort en krachtige oneliner die begrepen, onthouden én herhaald wordt

1. Plan jouw sessie

Vul het contactformulier onderaan deze pagina in, dan kom ik binnen 24 uur bij je terug. Samen plannen we een moment voor de online sessie. 

2. We creëren jouw oneliner

In een uur gaan we samen efficiënt door je business heen. Wat is de rode draad in alle waarde die jij biedt? Zo creëren we een sterk statement dat voor eens en altijd duidelijk maakt wat jij precies doet. 

3. Sta vol vertrouwen in je business 

Nooit meer met je mond vol tanden of vragende gezichten, want jij hebt een krachtig antwoord als mensen je vragen wat je doet. En niet zomaar één, maar een antwoord dat jou een stap dichter bij je ideale klant brengt.

Jouw positioneringsstatement

Hét antwoord op de vraag wat jij doet

Duidelijkheid, zelfs als niemand het vraagt.

Wat kost het je om die krachtige eerste indruk keer op keer aan je voorbij te laten gaan? 

Wat als jij wél krachtig kunt vertellen wat je nu precies doet?

Hoe lekker zou het zijn als iemand je vraagt wat jij nu precies doet en je een krachtig antwoord klaar hebt? Als jij jezelf stiekem een schouderklopje kunt geven, want zo hé, dat kwam er lekker uit. Hoe lekker zou het zijn als jouw antwoord op die ‘simpele’ vraag ook écht bijdraagt aan de groei van je bedrijf? Geloof me: je loopt lachend dat volgende event tegemoet.

Ondertussen zelf stappen zetten?

Download ‘X praktische to do’s om er wél uit te springen bij je ideale klant’

fact: Ons brein sluit zich af van verwarring

Zorg altijd en overal voor duidelijkheid